Referenser l Magic Oil Ergo

Marinmuseum i Karlskrona är ett statligt museum med inriktning på Sveriges sjöförsvar och här berättas den svenska marinens historia.

 mer information 
 
 

Ring oss: 

Tel.: +49 (0) 931 27 96 40

 mer information 
 
 

Pallmann l Parkett Komplett

Rätt golvprodukter hittar du här!

 Produkter 
 
 

Merkliste (0)

 
 

Referenser

 
 
 

Marinmuseum Karlskrona

560 kvadratmeter med Pallmann Magic Oil Ergo

  • Märke: Pallmann SE
  • Land: Schweden

Marinmuseum i Karlskrona är ett statligt museum med inriktning på Sveriges sjöförsvar och här berättas den svenska marinens historia. Grunden till museet lades redan 1752 när kung Adolf Fredrik instiftade flottans modellkammare där man främst samlade de skeppsmodeller som framställdes av varje fartyg. Museibyggnaden är omtalad för sin arkitektur där byggnaden sträcker sig på en pir ut i vattnet. På Marinmuseum kan man se den berömda galjonshallen med galjonsbilder från några av Sveriges mest intressanta skepp.

Slipning och behandling

 

Vid renovering av entrén, reception och restaurangen skeppsgossen, mm i marinmuseet i Karlskrona fanns det vissa krav från statens fasighetsverk på lämpliga och miljövänliga produkter för renovering och behandling av trägolvet. Valet blev lut och den lösningsmedelsfria hårdvax oljan, Pallmann Magic Oil 2K Ergo. Golvet har planslipats till färdig yta med korn 36, 60 och 100, samt slutligen nätputsats med korn 120. Efter trägolvet lutbehandlats (NaOH) för att minimera gulnings effekt på furugolvet och för att få fram ett ljusare slutresultat, var valet av ytbehandling var en mycket viktig del för museet som har många besökare och öppet året runt. Man behövde en produkt som håller för mycket kraftigt slitage, men också går att underhålla med ett miljövänligt system. Här blev valet Pallmann Magic Oil 2K Ergo som är rätt produkt för denna miljö och byggnad. Pallmann Magic Oil 2K Ergo är applicerad med den ergonomiska och ledade gummiraka Pallmann applicator snabbt, effektivt och stående. Därefter jobbas hårdvax oljan in i trägolvet med en polermaskin och beige pad enkelt, snabbt och metodiskt, samt en sista polering med vit pad.  Nästa dag appliceras ytterligare ett tunt lager av Ergo med vit pad för optimalt slutresultat och det kraftiga slitaget som golven utsätts för varje dag. En viktig faktor idag vid renovering av lokaler som används dagligen är renoveringstiden, men med Pallmann Magic Oil 2K Ergo som har en mycket kort torktid och är helt genom härdad på 12 timmar var detta möjligt. Lokalerna var i fullt bruk redan dagen efter sista behandlingen, restaurangen skeppsgossen kunde servera sina matgäster samma dag och dessutom utan att vara rädda för spill av vätskor, mm, för den färdiga golvytan tål att fuktmoppas direkt, om behovet skulle uppstå.  Personalen i receptionen till museet kunde ta emot sina gäster och besökare utan problem, valet av en lösningsmedelsfri produkt som Pallmann Magic Oil 2K Ergo gjorde detta möjligt. Underhåll och regelbunden städning sker med Pallmann Magic Oil Care.